Pagina's

dinsdag 31 maart 2015

Makkelijke maaltijd

Vandaag een eenvoudige maaltijd tussen de keyboard-les van de jongste en de dans-les van de oudste.



't Ziet er misschien niet zo uit, maar het is wel ontzettend lekker, een combinatie van zacht en knapperig met de romige smaak van kaassaus tegenover de krokante tortilla-chips. 

Ik heb het ooit, lang geleden, ergens op internet gevonden, van iemand die het in een restaurantje gegeten had. 
Sindsdien staat het regelmatig bij ons op tafel. 
Het is gemakkelijk en snel te maken, ideaal als je weinig tijd hebt èn vooral als je geen zin hebt in (uitgebreid) koken..

Alles wat je nodig hebt is:

- een krop/zak ijsbergsla, fijngesneden
- een paar blikken kidneybeans, opgewarmd
- een pakje kaassaus, aangelengd met een pakje verse roomkaas
- eventueel maïs en/of knakworstjes, warm
- en, heel belangrijk, een paar zakken tortilla-chips in de smaak Nacho Cheese

Voor het 'restaurant-gevoel' ga je als volgt te werk:

Begin met een laagje ijsbergsla, daarover een paar scheppen beans en als laatste de (dikke!) saus. 
Eromheen maak je een mooie kring van de chips, de kinderen maken er altijd een zonnetje of zonnebloem van. 
Eventueel nog wat maïs erover strooien. 

Als je uiteindelijk aanvalt is het het lekkerst om alles door elkaar te husselen en de chips eroverheen te verkruimelen. 

Jammie!


Ik plukte het een keer van het internet, maar ik zou niet meer weten van wie.


Dank je wel, als je het ooit hebt geplaatst.


Today a simple meal between the keyboard lessons of the youngest and the dance-lesons of the oldest.

It might look not so delicious, but it's awfully tasty, a combination of soft and crunchy with the creamy flavor of cheese sauce across the crispy tortilla chips.
I found it once, long ago, somewhere, on the Internet from someone who had eaten in a restaurant.
Since then its regularly on our table.
It's easy and quick to make, ideal if you have limited time and especially if you do not feel like cooking ..

All you need is:
- A pile of iceberg lettuce, chopped
- A couple of cans of kidney beans, warmed
- A packet of cheese sauce, mixed with a carton of fresh cream cheese
- Possibly maize and / or frankfurters, hot
- And, crucially, a few bags of tortilla chips taste nacho

For the 'restaurant' feeling you proceed as follows:
Start with a layer of lettuce, about a ladleful beans and finally the (thick) sauce.
Around it to make a pretty circle of the chips, the kids always make a sun or sunflower.
Possibly some corn sprinkle.

If you end up attacking is the tastiest to scramble everything together and the chips over it to crumble.
Yum!

picked it once  from the Internet, but I would not know from whom.
Thank you, if you've ever placed it.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten